Els contes de la Martina Trementina

Espectacle familiar de narració oral on la paraula i les històries en són protagonistes, amb l'objectiu de fomentar l'imaginari i gaudir-ne conjuntament. Amb Meritxell Morera de La Guilla Teatre.

"Hi ha gent que diu que no li agrada llegir contes, però no he trobat mai ningú que no li agradi escoltar-los." (Aidan Chambers)

SINOPSIS

Martina trementina és neta d'una remeiera. La seva àvia Remei era trementinaire: recollia herbes medicinals, plantes aromàtiques, resines dels arbres, i en feia ungüents i olis essencials com la Trementina. Anava a vendre els seus productes fent llargs viatges a peu fins arribar a pobles i ciutats. En aquella època no hi havia telèfons mòbils ni internet i la gent s'explicava històries. L'àvia Remei recollia contes, històries i faules i les utilitzava com les herbes medicinals, perquè els contes poden curar de l'avorriment, ajuden a mantenir el cor esponjat, el cap ben clar i sobretot a mantenir els somnis ben vius! Amb aquestes històries la Martina us explicarà qui eren aquestes dones que anaven pel món: Les trementinaires.

Idea Original: La Guilla Teatre // Públic familiar a partir de 6 anys // Escolars: cicle inicial, mitjà i superior // Durada: 50 minuts // Idioma: català