Del cos a la paraula

taller de corporalitat escènica

Abans i després de la paraula hi ha silenci. Per què és interessant el què passa dins aquest silenci? Com reacciona el nostre cos davant d'una acció? Quines distàncies hi ha entre la realitat, la recreació i l'actuació?

En aquest taller descobrirem el nostre cos en escena mitjançant el silenci i la màscara neutra, punts de partida indispensables per estar vius a l'escenari i disponibles a qualsevol acció o estímul. Perquè surti la paraula, el nostre cos ha d'estar preparat per reaccionar i viatjar cap a la teatralitat.


Aquest taller va dirigit a:

  • Persones que vulguin iniciar-se al teatre des d'una base tècnica.

  • Actors i actrius (professionals o amateurs) que vulguin investigar i adquirir recursos per treballar en escena.

  • Companyies teatrals que necessitin entrenament i consciència corporal abans de començar a treballar un text.

El format de taller és molt adaptable a les necessitats de cada grup. El mínim és un intensiu de 4 hores. A partir d'aquí valorem les hores i la freqüència per tal de fer un treball interessant.Pau Gómez Calvo

Terrassenc graduat en Art Dramàtic al Col·legi del Teatre de Barcelona. Complementa la seva formació amb monogràfics de tècniques de clown amb Pepa Plana i amb Philippe Gaulier; màscara neutra amb Paola Rizza i Jason Turner a l'École internationale de théâtre Jacques Lecoq i teatre de carrer amb Jorge Picó.

Ha treballat en peces teatrals dirigides per Antonio Damasco, Pep Pla, Oriol Morales, Esther Nadal, Jorge Picó, Rosa Aguado, Rosa Ribera; i ha dirigit diversos projectes escènics. També ha participat en diversos projectes audiovisuals i publicitaris i des de 2009 treballa com a formador de tècniques teatrals amb infants, joves i adults.

Més endavant decideix formar-se amb un Postgrau de Producció a la UOC i això li permet veure les arts escèniques i la música des d’una altra banda i combinar la feina d'actor amb la gestió cultural de diversos projectes com Festival TNT, Festival Sâlmon<, Festival Latent, Graner, Casa de la Música (actualment) i companyies o grups com Mos Maiorum i Cabaret Misêria.