A ritme de les Arts

Des de l’Embarral sempre hem pensat que arts escèniques i educació s’han de trobar més sovint. Els motius són molts, començant pels estrictament pedagògics. I és que amb el teatre es pot treballar la literatura i conèixer grans autors clàssics i contemporanis, la memòria o l’expressió oral i escrita. Però estem convençuts que a les aules s’hi aprenen moltes més coses a part de les que surten als curriculums. Hi aprenem a relacionar-nos, a conèixer-nos millor, a ser més creatius. I el teatre també ens pot ajudar en tot això. A més a més, també estem convençuts que experimentar directament amb l’art i veure que està a l’abast de tothom és la millor manera d’endinsar-nos-hi i que una societat amb més cultura serà sempre una societat millor i més lliure.

És perquè creiem fermament en tot això que hem volgut crear aquests tallers per començara inocular als més joves el verí del teatre. Ens hi acompanyeu?

«Per conèixer-se és necessari poder-se imaginar» Gianni Rodari, «Gramatica de la fantasia»

TEATRE I COMUNICACIÓ

dirigit a infants de primària i joves d'ESO i Batxillerat - 4 hores - possibilitat de fer el taller en anglès

Aquest taller de 4 hores pretén iniciar els alumnes a l’art de comunicar a través del teatre. Mitjançant jocs i dinàmiques entrarem al món de les arts escèniques i ens atrevirem, fins i tot, a crear escenes des de la seva pròpia imaginació.

El taller de teatre i comunicació vol: Estimular la relació entre el grup classe. Millorar la seguretat i l’autoconfiança a l’hora de parlar en públic, prenent consciència del cos i de la veu. Millorar l’expressió oral. Obrir un espai de debat en l’àmbit cultural.


SHAKESPEARE 2.0

dirigit a joves d'ESO i Batxillerat - 4 hores - possibilitat de fer el taller en anglès

Aquest taller apropa la figura de Shakespeare als joves i treballa el contingut literari de les seves obres a través dels personatges i de manera col·lectiva.

El taller Shakespeare 2.0 vol: Estimular la relació entre els alumnes i passar un matí diferent i divertit. Experimentar una classe de teatre prenent consciència del cos, la veu i la creativitat. Obrir un espai de debat en l’àmbit cultural. Encuriosir els joves per la figura de Shakespeare trencant formalitats i actualitzant els seus textos.


TEATRE, RAP i PERCUSSIÓ CORPORAL

dirigit a joves d'ESO i Batxillerat - 3,5 hores - possibilitat de fer el taller en anglès

Aquests tres tallers pretenen acostar els joves a tres estils artístics de manera lúdica amb l’objectiu de fomentar la seva creativitat i la relació amb el grup-classe.

Hi ha la possibilitat de que cada grup faci un dels estils artístics, o que tots els alumnes facin els tres estils (tot depèn del temps que es vulgui dedicar a l’activitat).

TEATRE - El taller de teatre consistirà en introduir els joves a l’art dramàtic a través de jocs i textos. Per començar farem dinàmiques grupals i jocs d’escalfament per agafar confiança, tonificar el cos i crear una bona relació entre el grup. La segona part de la sessió anirà destinada a treballar diferents escenes des de la improvisació i la reconstrucció de textos ja escrits.

RAP - La música rap o música hip hop és un gènere musical que sorgeix als barris negres dels Estats Units a la dècada de 1970 i que consisteix en música rítmica estilitzada que generalment s’acompanya rapejant, un discurs rítmic amb rimes que es canta. Rythim And Poetry és el significat de les sigles d’aquest estil musical. Treballarem amb un raper terrassenc que ens ensenyarà, amb una classe pràctica, a compondre una cançó de RAP entre tots.

PERCUSSIÓ CORPORAL - Treballarem aquest estil que s’acosta, mitjançant la percussió corporal, a mètodes pedagògics que donen molta importància a la improvisació, creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos en un escenari de tu a tu amb els alumnes.

Alba Valldaura Pascual

Terrassenca llicenciada en Art Dramàtic i i postgraduada en Educació en el Teatre per l’Institut del Teatre. 

Forma part de l'equip gestor de L'Embarral. Com a actriu va estrenar l'obra de teatre familiar «Llac» i "iaia: memòria històrica" peça de creació pròpia que ha girat per Catalunya i Espanya des de 2012. Com a pedagoga realitza també projectes educatius i relacionats en l'ambit de l'educació des del teatre.

Des de 2006 treballa amb Pedagogia de l'Espectacle, com a professora de teatre a centres educatius i grups d’adults; i amb l'empresa CIMA amb qui realitza rutes teatralitzades i inclusives pels parcs naturals.

Anna Llombart Anton

L'Anna és la tallerista habitual del taller de Percussió Corporal.

Anna Llombart (Barcelona) ballarina, docent i coreògrafa de claqué i percussió corporal. Es dedica al claqué des del 2001 i a la percussió Corporal des del 2006. Ha format part de companyies de claqué com cia.Tapeplas (Barcelona 2002-2010), Tap Olé (Barcelona 2008-2012), Old Kent Road (Londres 2015), Sole Rebel Tap (Londres 2015). A Londres també fou convidada al National Center for Circus Arts.

www.annallombart.com

Màrius Intente Cardellach

En Màrius és el tallerista habitual del taller de RAP.

Va estudiar Comunicació Audiovisual a la UB i després va marxar a llatinoamerica, on va realitzar el primer projecte de taller de RAP a la ciutat de Managua. Ha estat vinculat al món de l'audiovisual, la música i l'educació des de llavors. Molt implicat amb moviments socials i artístics de Terrassa.

Roser Talló Alberich

La Roser és la tallerista juntament amb l'Alba Valldaura al taller de Teatre i Comunicació; i Shakesperare 2.0 quan el fem en anglès.

Psicòloga col·legiada i professora d’anglès amb àmplia experiència en dinamització de grups d’infants i joves (principalment a Terrassa). Realitza tallers de gestió emocional i habilitats socials, així com adaptacions i traduccions simultànies a l’anglès dels diferents tallers oferts a L'Embarral.