AUTOODI - L'Esbord · Pere Seda i Sònia Arias

El Pere i la Sònia són dos amics que es van conèixer de ben petits a la colla gegantera de Sant Andreu. Després de formar-se en el món de la música i de la dansa avui en dia comencen a consolidar les seves carreres professionals. Tot i així, l’associacionisme segueix ocupant una part central de la seva vida diària on les pràctiques tradicionals són l’eix central del seu interès artístic. Què els implica ser i definir-se com una grallera i un dansaire professionals?

A partir d’aquesta pregunta sorgeix el retrobament entre els dos artistes, que s’adonen que comparteixen una realitat similar. Naveguen per un món doblement precaritzat: a un sector molt poc regularitzat s’afegeix un circuit gairebé inexistent sense espais consolidats per a les expressions tradicionals. A més, mirar de cara a l’arrel tradicional i treballar amb aquest llenguatge els porta a contradiccions constants amb el seu dia a dia i el seu entorn social, on es barregen la culpa, la vergonya i fins i tot, l’odi.

D’aquest autoodi neix un diàleg alliberador, un cant desacomplexat a la nostra riquesa tradicional i una reivindicació de poder viure-la plenament. Però també en sorgeix una crítica conscient de com s’instrumentalitza la cultura popular segons els interessos polítics i de com la menyspreem socialment de forma sistemàtica. Si rebutgem les nostres arrels estem renegant a la identitat? Té sentit avui en dia mantenir una identitat enmig d’una societat globalitzada?

AUTOODI és una reflexió impossible sobre una qüestió que no té respostes correctes.


Interpretació, creació coreogràfica i musical - Pere Seda i Sònia Arias / Direcció i idea original - Pere Seda / Producció musical - Josep Cordobés / Drag Queen i millor persona - Jessica Pulla · Joan Gabàs / Disseny de vestuari i mirada externa - Marc Udina / Disseny de so - Víctor Bassedas / Imatge gràfica - Marc Viamonte (viamonte_lab) / Producció i distribució - L’Embarral / Un espectacle de L’Esbord

coproducció