L'Esbord · Pere Seda

En Pere està en contacte amb la dansa tradicional des dels 3 anys amb l'Esbart Maragall de Barcelona. Als 22 anys es gradua en l'especialitat de Dansa Contemporània al Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre. Desenvolupa la carrera professional com a ballarí en companyies i projectes dels quals destaca el premiat Oblivion de la cia. Silvia Batet. Com a coreògraf arrenca la seva trajectòria el 2019 en diversos projectes com NUeS, estrenat al festival ÉsDansa, sempre amb una mirada posada a l'arrel.

L'Esbord és un espai des d'on obrir un camí professionalitzador d'investigació i de recerca de la dansa tradicional catalana. Des del llegat dels esbarts cap a una nova mirada a l'arrel: desviada, improductiva, estèril i borda. Sense cap transmissió però igualment necessària. Dansa tradicional sense funció reproductiva.

Les produccions de L'Esbord són "L'Hereu Riera", estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa 2022, "AUTOODI" estrenat el juliol 2023 i "Folk as Queer" en procés de creació a l'Obrador d'Arrel de la Fira Mediterrània de Manresa.