iaia: memòria històrica - Alba Valldaura

espectacle teatral per a joves i adults - inclòs al programa.cat

iaia: memòria històrica és el resultat d’un procés de creació de l'Alba Valldaura basat en la vida d’una dona de 95 anys, Mercedes Cajo Ballestín, àvia de la mateixa actriu.

A través d'un treball de camp amb documentació escrita i audiovisual, donant èmfasi a alguns moments rellevants de la vida de Mercedes Cajo, es construeix la dramatúrgia de l’obra que representa una part de la història i la societat espanyola del segle XX, centrant-se especialment en Catalunya. 

SINOPSI

Des del balancí de la residència on viu la Mercedes repassa la seva llarga vida que és, també, la història de tots nosaltres. La República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició no són només pàgines dels llibres d’història, sinó que són fets que han marcat la vida de la Mercedes i de tota una generació. I és per això que, a l’explicar-nos-les, es barregen amb les històries més personals de la seva infància, joventut, família, amors... Tal com ens diu ella: per passar pàgina abans cal llegir-la i “iaia, memòria històrica” ens ajuda a llegir la vida d’una de les protagonistes, sovint oblidades, de la nostra història, i que és a la vegada la història de moltes de les nostres àvies.

Fotos: Festival Transmutaciones / ccimagen