Ballarines de peus plans

Un espectacle de L'Embarral sota la direcció i dramatúrgia d'Elisenda Coll. Amb Alba Valldaura i Àngela Monge.


Dues actrius es troben en un espai d'assaig en busca del seu text mentre es barallen amb un veí paranoic i alternen trucades amb la seva dramaturga fugada. Una comèdia metateatral que qüestiona la cerca dels propis desitjos en un món a la deriva.

Ballarines de peus plans és una comèdia que celebra l’alegria de crear, ironitza sobre la distància que posem entre nosaltres i els conflictes que ens envolten, i es pregunta com trobar l’equilibri entre la cerca dels propis desitjos i el compromís amb allò col.lectiu. 


Espectacle becat amb la beca "Terrassa Crea 2024"


SINOPSI

Dues actrius apareixen a escena: tenen moltes ganes de crear un espectacle. Diuen quatre rèpliques d’un text però la dramaturga ha desaparegut i no pot seguir-lo escrivint. Mentre esperen, es posen a improvisar i deixen volar la seva imaginació: l’Àngela erigint-se com a gurú de manifestar i aconseguir els desitjos, i l’Alba empatxant-se d’angoixa i negativitat després d’una llarga estona les xarxes socials. Quan l’Alba aconsegueix contactar telefònicament amb la dramaturga, que està perduda en alguna platja italiana, aquesta els sugereix que cal un conflicte que pugui fer tirar endavant l’obra. Però l’Alba no suporta els conflictes i en veure que l’Àngela està molt il.lusionada amb el projecte però que encara no tenen el text, l’Alba decideix mentir-la. Li explica que la dramaturga vindrà amb una comitiva de productors italians. Heus aquí el primer conflicte de l’obra. Quin espectacle prepararan per impressionar els productors italians? Com reaccionarà l’Àngela quan aquests no arribin mai? Mentre treballen en l’espectacle que les ha de dur a la fama, han de conviure amb uns veïns singulars que maldaran per empresonar les seves ànsies de creació. 


EQUIP

Direcció i dramatúrgia - Elisenda Coll / Interpretació - Alba Valldaura i Àngela Monge / Espai sonor i il·luminació - Gemma Abellán / Video - Pol Mallafré / Fotografia - Joana Arribas / Producció i distribució - L’Embarral / Un espectacle de L’Embarral