L'Hereu Riera - L'Esbord · Pere Seda

espectacle inclòs al programa.cat

L’Hereu Riera és una peça en solitari de dansa i performativa que explora un diàleg constant entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i tècniques diverses de la dansa contemporània.

La melodia i la dansa popular apareixen com un vehicle per validar les pràctiques tradicionals des d'altres interpretacions possibles, un procés que culmina amb la reapropiació del que és tradicional per l'individu.


L'Hereu Riera és una peça frontera: interpel·la un públic divers mentre desfila pels marges de la dansa d’arrel i la dansa contemporània esborronant-ne els límits i jugant amb un llenguatge híbrid. La figura principal apareix redefinida i es presenta com una oportunitat per aprendre de nou del llegat cultural que hem heretat, per sacsejar-lo i reviure'l com a eina comunicativa.

Un ritual que ens convida a fer una reflexió de l'imaginari popular català i la relació que té amb la nostra societat contemporània. Hi ha espai per a la reconciliació?


Idea original, interpretació i coreografia - Pere Seda / Composició, producció musical i mescla - Dani López / Disseny de vestuari - Marc Udina / Enregistraments utilitzats - Dolors Planella (Arxiu Càntut) i Coral Sant Jordi (Apolo Records) / Masterització - Victor García (Mastering Ultramarinos) / Confecció de vestuari - Goretti Puente / Construcció de la creu - Coma Fusteria / Mirada externa - Marc Udina i Marina Escoda / Disseny gràfic - Marc Viamonte (Viamonte_lab) / Producció i distribució - L'Embarral / Un espectacle de L'Esbord

coproducció

amb el suport