Tomasa, la xatarrina - Matito Titelles

espectacle de carrer - inclòs al programa.cat

Tomasa, La Xatarrina apropa a tots els públics una història amb molta força visual, un món propi de fusta i ferro.

Una proposta contemporània amb un vincle creuat entre el teatre de carrer, les titelles, i la poètica textual i musical.

Un espectacle en forma de cercavila que parteix d'una entranyable àvia, La Tomasa amb el sobrenom de la Xatarrina, que plany les oportunitats que no va tenir però que alhora celebra la intel·ligència de saber viure amb plenitud allò que la vida li ha donat.

La Tomasa està acompanyada per quatre manipuladores que van alternant-se les posicions donant-li veu i dialogant-hi.

SINOPSIS

Un espectacle itinerant que té una història que és completa. La dramatúrgia s'estructura a partir de les estacions de l'any, i cada una té entitat pròpia. Convidem al públic a resseguir tot el camí, però si algú prefereix quedar-s'ho mirant des de la cadira al portal de casa (com ho faria la Tomasa) veurà un capítol que es tanca en sí mateix.

El somriure de les artistes es contagia al públic que acaba cantant la tornada optimista per una àvia que sense deixar de lluitar ha estat feliç i generosa a la vida amb tot el que s'ha trobat.

Una àvia d'aquelles que sempre escolten les netes i hi conversen pacientment i sempre somriuen. D'aquelles que els hi agrada fer conversa al portal amb una cadira. I que si no troben companyia, es limiten a observar i, només potser, fer mitja...