Mamá, quiero ser... - Àlex Marteen

“Mamá quiero ser…” neix d’un procés d’acumulació inconscient de petites peces escèniques amb un denominador comú: el que se’ns diu que hem de ser, el com hem de ser que se’ns imposa i la lluita per trencar amb aquestes cadenes.

Una peça que s’endinsa en temes de gran actualitat com són la construcció de l’identitat LGBT, la pressió social en les diferents etapes de la nostra vida, l’expressió de gènere, des d’un to divertit i satíric, amb gran component visual però amb moments reflexius i intensos.

Des dels inicis de la seva carrera professional, Àlex Marteen ha estat estretament lligat al format “cabaret”, un format ampli i lliure que sempre li ha permès crear sense límits i fer reals idees i experiments amb molt poques barreres creatives. 


Després de diverses presentacions en petites sales, festes i esdeveniments, va poder detectar un factor comú en les peces que estava creant i que era la necessitat d’explorar sobre els condicionants que des de petits la societat i el nostre entorn ens imposen i com aquests afecten al nostre desenvolupament, especialment com a població LGBT.

Les petites peces “Quiero ser santa”, “Mujer florero”, “Perra” i altres petites presentacions giren totes al voltant d’aquest tema i la visió del conjunt l'han animat a voler tirar endavant “Mamá quiero ser…” un monòleg musical on, en format cabaret, extengui aquesta exploració.

El fer-ho des d’una personificació drag l’ajuda a col·locar el to de la peça en un ambient tirant a la sàtira i no caure en una reflexió dramàtica. Alhora lliga amb l’origen del procés creatiu en shows drag i cabarets underground. Posa l’accent en una creació identitària conscient (a l’hora de construir un personatge podem escollir gairebé totes les seves característiques) versus la construcció forçada amb la que ens trobem en el món real.


ÀLEX MARTEEN

Actor, músic i pedagog nascut a Terrassa. Titulat en interpretació a l'escola Nancy Tuñón - Jordi Oliver. Ha rebut formació de música i cant; i dansa jazz i contemporània a nivell professional.

La seva carrera ha estat força diversa i l'ha portat a participar com actor i compositor en diversos musicals, a ser finalista d'Oh Happy Day amb el grup Jarks o a publicar diversos treballs musicals en solitari o amb diferents formacions. Ha treballat en teatre escolar i també imparteix classes de teatre per a infants i joves.

En els últims anys s'ha convertit en habitual de la nit catalana tant com a DJ com amb els seus shows drag. Actualment combina els espectacles i la creació del seu primer show drag amb la seva faceta pedagògica centrada en l'ús de les arts com a eina pedagògica.