Teatre i joc en família

Ens relacionem amb el nostre cos de manera constant al llarg de la vida però aquesta relació és sovint intuitiva i inconcsient. Aprenem a caminar, a moure’ns, a relacionar-nos amb els altres cosos fent servir la nostra intuïció i a través de la imitació.

En aquest taller proposem agafar consciència dels nostres moviments i de com fem servir el nostre cos i fer-ho a través del joc. El joc basat en ritmes, teatralitat, els objectes i titelles és de vital importància pel nostre desenvolupament i l’observació i la imitació són grans eines per l’aprenentatge.

Utilitzant-les i aplicant-les a la biomecànica corporal i la motricitat fina i gruixuda aprendrem a abandonar mals hàbits i ampliar les possibilitats del nostre cos.

Observarem, imitarem i jugarem per, a partir dels nostres cossos i del treball amb objectes, millorar la nostra consciència corporal. Després aplicarem tot el que hem aprés en el joc a l’escena.

OBJECTIUS

Durant el taller treballarem a partir de jocs per obtenir una sèrie d’eines i recursos que els participants podran aplicar a la vida quotidiana.

Treballarem amb:

- El gest

- La intenció corporal i la seva transformació

- La canalització de l’energia

- El joc col·lectiu

- La gestió de les emocions

- L’escolta


DURADA

El curs té una durada de 6 hores que es poden distribuir de dues maneres diferents:

- Dues sessions de tres hores cadascuna en dos dies diferents. Per exemple, dos dies de 10.00h a 13.00h.

- Tot el curs en un dia amb una pausa per dinar. Per exemple, de 10.00h a 13.00h i de 14.30 a 18.00h

Alba Valldaura Pascual

Terrassenca llicenciada en Art Dramàtic i i postgraduada en Educació en el Teatre per l’Institut del Teatre. 

Forma part de l'equip gestor de L'Embarral. Com a actriu va estrenar l'obra de teatre familiar «Llac» i "iaia: memòria històrica" peça de creació pròpia que ha girat per Catalunya i Espanya des de 2012. Com a pedagoga realitza també projectes educatius i relacionats en l'ambit de l'educació des del teatre.

Des de 2006 treballa amb Pedagogia de l'Espectacle, com a professora de teatre a centres educatius i grups d’adults; i amb l'empresa CIMA amb qui realitza rutes teatralitzades i inclusives pels parcs naturals.